?

Log in

Additional Symptoms - LH Means More Than Last Hope [entries|archive|friends|userinfo]
300M, Concorde, Intrepid, LHS, New Yorker, Vision

[ website | DodgeIntrepid.Net ]
[ userinfo | livejournal userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Additional Symptoms [Apr. 18th, 2005|04:08 pm]
300M, Concorde, Intrepid, LHS, New Yorker, Vision
lh_sedans
[moparmaniac101]
Sometimes when I start the car, everything on the dash goes on and goes off after a few seconds like it's suppose to, with the exception of the AIRBAG red light, which stays on completely until the next shutdown and restart. The seatbelt red light sometimes stays on, but goes off spontaneously without notice, more spastic than consistent. The speedometer would read up to 38 mph, get stuck and stay there in that notch until the transmission upshifts into OD at 50 mph, then the speedo would literally "jump" to the appropriate 50 mph reading. Everything 50 mph and up displays correctly until all the needles suddenly dip to 0 value reading simulateously, but returns back to normal readings in seconds after they take a "group break." This pattern is repetitive every couple of seconds, occuring whenever it wants to without a fixed time frame count, varying in the physical seconds it takes to "bounce" the needles. So between 39 mph and 49 mph, the speedo is retardo refusing to move until a minimum of 50 mph is achieved. It works fine from 0 mph to 37 mph perfectly fine. Say, I'm going 55 mph and suddenly had to hit the brakes to slow down and stop for a traffic light. The speedo needle would slow itself to the 50 mph notch, get stuck there for a few seconds, and then "jump" towards the bottom from 37 mph and lower in a jerky fashion, smoothing itself out to 0 mph at rest while idling.

No trouble codes are able to be retrieved because when I cycle the key attempting to retrieve them on the ACC position, the MIL flashes off, then on, only ONCE, but stays on the entire time while I'm driving until the next restart. AIRBAG light and seatbelt light hang around litted as well during this startup procedure.

Gearshift indicator does the following with engine on, spontaneously:
1. lights up in all colors through all notch selections
2. turns off completely when the needles suddenly dip to 0 read value
3. stays lighted in Park only no matter what gear I'm in
4. works correctly as litted in proper notch selection
5. not lighted in any notch selections altogether, in other words nothing

On a lighter note for #1 and #3, the illuminated gear notch selection(s) would not go off after the engine has been shut-off and key has been removed from the ignition until after 3 seconds (exact count).
linkReply